הקלק כאן ופרסם מודעת לוח חינם!  |  לחץ כאן ושלח תוך שניות את מודעת הלוח שלך!  |  כנס לדסקס בפורום מגזין יופי!  |  
דף הבית >> יופי! מילון קוסמטיקה
יופי! מילון קוסמטיקה           
 

מילון מושגים למרכיבי מוצרים קוסמטיים - עפ"י שמם, בסדר A-B-C

באדיבות אתר הקוסמטיקה הרפואית ושיקום העור  

  

A

מרכיב

?מה זה

Acacia farnesiana extract

תמצית ריח מעץ האקאציה. אין מחקרים המראים את תועלתו במריחה על העור

Acacia senegal

צמח שיש לו תכונות אנטי דלקתיות, אך בקוסמטיקה נמצא בשימוש בעיקר כחומר עיבוי

Acerola fruit extract

אסרולה מכילה ויטמין C, אם כי בצורתו היבשה או האבקתית לא מהווה מקור טוב לויטמין. רובו נהרס בתהליך הייבוש והעיבוד

Acetic acid

חומצה המצויה בחומץ, במס` פירות ואף בזיעה. עלול לגרות ולייבש את העור, אם כי יש לו יכולת אנטי זיהומית

Acetone

ממס הנפוץ במסירי לאקים ובתכשירים מכווצים. יכול לייבש ולגרות את העור, תלוי בריכוז.

Acetyl carnitine HCL

חומצה קרבוקסילית, אין הוכחה כי מריחתה על העור משפרת את מראהו. עשוי לשמש כאנטי אוקסידנט

Acetyl Cystein

ציסטאין - חומצה אמינית. בעלת תפקיד בבניית הקרטין

Acetyl glucosamine

חומצת אמינו הקשורה לסוכר. חומר עם יכולת גבוהה לקשור מים בעור. מסייע בהחלמה מפציעות. לא נמצא קשר בינו לבין קמטים.

Acetyl glyceryl ricinoleate

מרכך ומעבה

acetyl hexapeptide-3

פפטיד סינתטי, שטוענים כי יש לו השפעה דומה לבוטוקס. שם המותג הוא Argireline,. אין כל מחקר המוכיח כי יש לו אפקט של בוטוקס, וכן אין מחקרים על הבטיחות שלו לאורך זמן.

Acetyl Sweet Almond Oil

שמן שקדים. תורם לריכוך העור.

Acetylated castor oil

מרכך ומעבה

Acetylated hydrogenated cottonseed glyceride

מרכך ומעבה

Acetylated lanolin

מרכך, הנגזר מלנולין

Acetylated lanolin alcohol

מרכך וכן חומר אוטם. זהו אסטר (מורכב מאלכוהול וחומצה) של לנולין אלכוהול

Acetylated Lanolin Alcohol

אלכוהול שאיננו מייבש, מסייע לרכך את העור. מאד קומדוגני

Acetylated palm kernel glycerides

מרכך ומעבה

Achillea millefolium

מרכיב אנטי דלקתי, לא נמצא במחקרים כמשפר את מראה העור. עלול לגרות את העור ולגרום רגישות לשמש

Acrylates/c10-30

יצירת שכבה דקה ("פילם") על העור-שמירת לחות

Acrylates/Octylpropenamide Copolymer

יוצר בסיס לקרמים עמידי מים

Actaea racemosa

קוהוש שחור. נמצא במחקרים כמשפיע על סימפטומים של הפסקת המחזור, כשהוא נלקח בבליעה. לא נמצא כי המרכיב משפיע כשהוא נמרח על העור

Aerocarpus santalinus

סנדלווד אדום. ישלו רכיב של פיטואסטרוגן (אסטרוגן ממקור צמחי). עלול לגרות את העור

Aesculus hippocastanum

מרכיב בעל השפעה נוגדת דלקת.

Agrimonia eupatoria leaf extract

מיצוי צמחי המעכב את וירוס הצהבת B וכן בעל יכולות נוגדות חימצון. לא ידוע על מחקרים המאשרים את תועלתו במריחה על העור

AHA

חומצות אלפא הידרוקסיות

Alaria esculenta

אצה. בקוסמטיקה משמש כמרכך וכן נוגד חמצון

Alchemilla vulgaris

צמח בעל פעילות אנטי חיידקית. עלול לגרות את העור בשל הטאנינים שהוא מכיל

Alcloxa

מכונה גם aluminum chlorhydroxy allantoinate, מכווץ ועלול לגרות את העור

Alcohol SD-40

אלכוהול טהור ברמה גבוהה, משמש כנשא להעברת מרכיבים לפני העור והשארתם עליו

Alfalfa extract

נוגד חמצון

Algae

אצות. משמשות בקוסמטיקה כנוגדי חמצון וכמרככים. לא נמצאו במחקרים כמחליקים קמטים

Algae/Seaweed Extract

אמולגטור, קושר לחות לעור. טוענים שהוא גם אנטי אוקסידנט.

Algin

אצה חומה. שימוש בקוסמטיקה: מרכך,נוגד חמצון.

Alginic acid

משמש בקוסמטיקה כמעבה

Aliphatic hydrocarbon

פחמימן המצוי בגז טבעי ובשמן מינרלי. בעל מגוון שימושים בקוסמטיקה, החל מהמסת חומרים אחרים ועד החלקת העור

Alkanet extract

מרכיב עם יכולת אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית

Alkanna tinctoria extract

מרכיב עם יכולת אנטי וירלית ואנטי בקטריאלית

Alkyl Acrylate Crosspolymer

שמירת לחות העור, יצירת שכבה ("פילם") מבודדת על העור. מולקולה פעילת-שטח

Alkylacrilate

שמירת לחות

Allantoin

הרגעת העור, מניעת גירוי. מרכיב צמחי

All-trans retinoic acid

מרכיב פעיל ברטין-A

Almond oil

שמן שקדים. משמש כמרכך

Almond oil PEG-6 esters

מרכך ומעבה

Aloe Barbadensis

אלוורה. מרגיע ומרענן, נחשב כבעל תכונות אנטי דלקתיות

Aloe extract

מיצוי אלוורה. מרגיע ומרענן, נחשב כבעל פעילות אנטי דלתית

aloe juice

אלוורה. מרגיע , נחשב כנוגד דלקת

Aloe vera

אלוורה. איננו מחולל אנטי-אייג`ינג, אולם מרגיע את העור, ונחשב כנוגד דלקת

alpha bisabolol

מונע גירוי העור. ניתן להפיק אותו מקמומיל, או להכינו באופן סינתטי

Alpha glucan oligosaccharide

משמש כמרכך, וכקושר-מים

Alpha hydroxy acid

מרכיב פעיל: חומצה אלפא הידרוקסית. קילוף עדין של העור, חידוש שכבת הקרנית.סיוע במראה סדיר יותר של העור והפחתה בפיגמנטציה

Alpha Hydroxy Acid

חומצות אלפא הידרוקסיות. מסייעות לזירוז השלת תאי עור מתים, פילינג, חידוש האפידרמיס

Alpha Isomethyl ionone

חמר ריח

Alpha lipoic Acid

חומצה אלפא ליפואית - נוגד חימצון המגן על כל אזורי התא, אנטי דלקתי ונוגד פיגמנטציה. מסייע בשיקום העור

Alpha-tocopherol

ויטמין E. נוגד חימצון - השכיח ביותר בעור

Alpinia Officinarum root extract

נוגד חמצון

Alteromonas ferment extract

בקטריה המצויה במי ים. יתכן ויש לה יכולות לקשירת מים, קיים מס` קטן מאד של מחקרים המוכיחים זאת

Althaea rosea

חומר מעבה. עשוי להיות נוגד-דלקת ומרגיע את העור

Althea officinalis

חומר מעבה. עשוי להיות נוגד דלקת ומרגיע לעור

Aluminium Starch Octenylsuccinate

מונע קרישה, מגביר צמיגות בקרמים

Aluminum chlorohydrate

מונע זיעה, עלול לגרות את העור

Aluminum magnesium silicate

מלח, בעל כושר ספיגה

Aluminum silicate

מלח בעל כושר ספיגה, מגרה.

aluminum starch octenylsuccinate

חומר מעבה, בצורה אבקתית. בעל כושר ספיגה

Ammonium Acryloyldimethyltaurate

מעבה

Aqua

נוזל, מים

Arginine

חומר בעל מגוון תפקידים הקשורים בקרם: הפחתת חשמל סטטי, הוספת ריח, ריכוך

Ascorbic Acid

ויטמין C - חומצה אסקורבית. נוגד חמצון, זרז ליצירת קולגן, תורם בהענקת ברק ואור לפנים בריכוז הנאות.

Ascorbyl Palmitate

צורה מסיסה בשמן של ויטמין C. מאפשרת חדירתו דרך קרומי התא.

Atelocollagen

קולגן שעבר תהליך עיכול אנזימטי, בקוסמטיקה משמש כחומר העשוי לשפר את מראה העור היבש, לתת לו מירקם רך וגמיש (איננו חודר לעור, אפקט קוסמטי בלבד)

 

B

מרכיב

?מה זה

Beeswax

מרכיב שעוותי, המספק לחת ומעטה המהווה גבול חוץץ. גם מחליב. עלול להיות מעט קומדוגני

Benzophenone-6

מקדם הגנה

Benzoyl Peroxide

חומר אנטי בקטריאלי הקוטל את החיידק הגורם לאקנה. עלול ליבש ו/או לגרות.

Benzyl Salicilate

חמר ריח

Beta Hydroxy Acid

חומצה ביתא הידרוקסית. הנפוצה ביותר היא חומצה סליצילית, המשמשת לקילוף עור יבש ולטפול באקנה

BHT

חומר משמר המונע חימצון שמנים

Biosaccharide Gum-1

משפר את מראה העור היבש והפגום, עוזר לשמור על לחות ורכות העור

Biotin

ממשפחת ויטמיני B.

Boric Acid

חומר אנטיספטי (נוגד זיהום) -למניעת צמיחת שמרים. עלול לגרות.

Boswellia carterii

חומר ריח. עלול לגרות את העור.

Bubylphenyl Methylpropional

משמר

Butylene Glycol

שמירת לחות העור

Butylparaben

הפאראבנים הם חומרים משמרים

Butyrospermum Parkii

מרכך

 

C

מרכיב

?מה זה

C12-15 alkyl benzoate

מרכך ומעבה

C13-14 Isoparaffin

מרכך ומחליק, ממס מרכיבים אחרים בתכשיר

Caffeine

משמש להפחתת נפיחות מתחת לעיניים

Camphor

מצנן/מרגיע, עוזר לשכך סימפטומים של עקצוץ וגירוי

Canola

שומן צמחי, בעל תכונות נוגדות-דלקת ותיקון יכולותיו של העור לשמש כגבול חיצוני

Caprylic/Capric Triglyceride

מרכך ומעבה

Carbomer

מייצב וחומר-עיבוי

carbomer

מייצב, חומר עיבוי

Carbxaldehyde

משמר

Cellulose

צלולוז - פולימר המופק מדפנות התאים של צמחים, משמש כחומר עיבוי וכמחליב

Cera Alba

מחליב, מעבה ומרכך את הקרם. מעניק לחות

Cermides

צרמידים - מלחחים את האפידרמיס.

Cetearth

שילוב של שני אלכוהולים המשמשים ליצירת מירקם שומני

Cetearyl ethylhexanoate

מרכך, מחליב, מעבה ונשא למרכיבי התכשיר האחרים

Ceteth-20

מייצב, מרכך, קושר-מרכיבים וחומר פעיל-שטח

Cetyl Alcohol

מחליב ומעניק מירקם שומני. איננו מגרה ואינו קומדוגני

Cetyl Alcohol

מרכך, מחליב (יוצר תחליב), מעבה, ומשמש כנשא של המרכיבים האחרים

Chlorohexadine Digluconate

אנטי בקטריאלי

Chlorphenesin

אלכוהול המשמש כחומר משמר

Citric Acid

חומצה ציטרית-מפירות הדר, מתאם PH (מונע מהתכשיר להיות בסיסי)

Collagen

קולגן - סיב המעניק את התמיכה העיקרית לדרמיס. מריחתו על העור לא תוכל לגרום להגעתו לדרמיס, אולם הוא משמש בתכשירים כגורם לחות

Copper Gluconate

צורה של נחושת. קשורה בין השאר לסיוע בהחלמה מפציעות.

Copper tripeptide-1

ממשפחת "פפטידי הנחושת", הקשורים (בין השאר) לשיפור ההחלמה מפציעות

Cyclic Acid

מונח חדש לחומצה היילורונית. חומר מלחח (לחות)

Cyclodextrin

לחומר זה מגוון תפקידים, החל מנטרול יוני מתכת ועד לשיפור פעילותם של מרכיבים אחרים בתכשיר

Cyclohexasiloxane

מרכך, וכן ממס מרכיבים אחרים

Cyclomethicone

צורה של סיליקון. נותן למוצרים טקסטורה חלקה. לא קומדוגני

cyclopentasiloxane

מרכך, משמש גם כממס למרכיבים אחרים

 

D

מרכיב

?מה זה

Dehymuls K

חומר מחליב

Diisopropyl Dimer Dilinoleate

מרכך

dimethiconol

ריכוך ושמירת לחות העור

Dimethyl MEA

מתאם PH. המרכיב עלול להיות רעיל במקרים מסוימים!

Dimetichone

מרכך, נקשר למים ושומר בכך על לחות העור

Dimeticone

צורת סיליקון. אוטם מפני בריחת לחות, מגן על העור, לא קומדוגני.

Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate

מחליב, מווסת את צמיגות התכשיר וכן שומר על מצב העור-לחותו וכו`

Dipropylen Glycol

נשא ומסייע לחדירת המרכיבים לעור, שמירת לחות העור, שימור מירקם הקרם

Disodium EDTA

משמר את מרכיבי התכשיר, מונע חימצון

DMAE

מגביר את יצור האצטיל-כולין, הגברת טונוס השרירים בפנים

DMDM Hydantoin

משמר. (לתשומת לב: משחרר פורמלדהיד)

DMFA

מעודד חדירת חומרים לעור ע"י התפחת הקרטין

DMSO

דימתיל סולפיד - מעודד חדירת חומרים לעור (ע"י התפחת הקרטין)

 

E

מרכיב

?מה זה

Echinacea

אכינצאה - יש עדות לגבי התועלת של שני זנים בלבד: Echinacea purpurea ו-Echinacea pallida . הם נמצאו כאנטי בקטריאליים ונוגדי דלקת

Echium lycopsis extract

מיצוי צמחי שיש מעט מחקרים המראים את יכולתו האנטי בקטריאלית

Echium lycopsis oil

שמן מרכך שעשוי להיות גם נוגד חמצון

EDTA

חומר משמר - מאט את הרס המרכיבים (את החמצון שלהם). עשוי לגרום קונטקט דרמטיטיס

egg yolk

מרכך וקושר לחות (עשוי ממים ושומן, בעיקר כולסטרול)

eicosapentaenioc acid

חומצת שומן הנגזרת משמן סלומון. מרכך טוב לעור

Elaeis guineensis

מרכך ונוגד חמצון

Elastin

אלסטין הוא סיב המצוי בדרמיס (בדומה לקולגן). הוא לא יכול לחדור פנימה מן התכשיר, אך יש לו אפקט מלחח

elderberry

נוגד חמצון

Ellagic Acid

חומר טבעי שעוזר למנוע יצירת כתמי שמש וכתמי גיל

Emblica officinalis

מרכיב צמחי אנטי דלקתי, נוגד חמצון ואנטי סרטני

Enening Primise Oil

שמן נר הלילה. מכיל ויטמין P, המחקה את פעילות האסטרוגן

English ivy extract

מרכיב צמחי העלול לגרות את העור

Ensulizole

מסנן קרינה, בעיקר נגד UVB, מעט גם נגד UVA

Enteromorpha compressa extract

מיצוי מסוג של אצה ירוקה. האצות הן מרככים ונוגדי חמצון.

epidermal growth factor (EGF).

מעודד חלוקת תאים, בסוגים רבים של תאים. מחקרים מראים שגם תרופת-דמה עושה את אותה פעולה. עלול להגביר תהליך סרטני

Epilobium angustifolium extract

תמצית צמחית שעשויה להיות אנטי-מירוביאלית ונוגדת גירויי עור