רוסית ערבית אנגלית ספרדית צרפתית גרמנית איטלקית
למגזין הדיגיטלי
למגזינים הקודמים
 
 
מבזק חדשות
 
 
 

דף הבית >> יופי! של קוסמטיקה >> שימו שמן - גם בעור הפנים
 

תעשיית הקוסמטיקה הקונבנציונלית משתמשת רבות בשמנים. מה תפקידם בתכשיר הקוסמטי, אילו נחשבים בריאים,
מה סגולותיהם ולאיזה גיל מיועד כל תכשיר?

חן לבני
עוד בתקופת האדם הקדמון, ידע להפיק שמן מן התמציות הארומטרפיות והוכח החבוי בצמחים והחל להשתמש בהן למטרות רפואיות מלבד צרכי הבישול והאור.
החל מהמאה ה-20, בהתאם להאצה בקצב החיים, העלייה בצריכה ולאור תהליכי התיעוש הנרחבים, החליטה תעשיית הקוסמטיקה הקונבנציונלית להחדיר ולהשתמש כמה שיותר במיצוי מוצרי הטבע-השמנים.
במוצרי הקוסמטיקה שמנים שונים: מן החי, הצומח, סינתטיים, מינרליים ועוד.
ישנם שמנים מסויימים שאסור בפירוש למרוח ישירות על העור:
שמנים כמו קורנית, מרווה רפואית, אורגנו, פני רויאל, עץ התה – אלרגני ולכן לא מומלץ לשימוש ישירות על העור. גם שמני הצומחים: כוסברה, קמפור, אגוז מוסקט, קאסיה, לענה ותבלינים חמים.
ישנם שמנים שכדאי למרוח ישירות על העור:
לבנדר, למון גראס, גרניום, פרחים (מדוללים בחוחובה), ציטרוסים, הדרים – להיזהר הם פוטוסנסטיביים, לבונה, מרווה מרושתת, ציפורן, מנטה. נקודתי בלבד, לבעיה ספציפית ונקודתית.
5 עובדות חשובות על שמנים:
שמן חדיר יותר לעור משומן, ושומן חדיר יותר משמן מינרלי.
שמנים עשירים בחומצות בלתי רוויות חדירים יותר משמנים שחומצותיהם רוויות.
פאזה שומנית אינה זקוקה לשימור כיוון שחיידקים ופטריות אינם חודרים לשומן בריכוז גבוה, הבעיה העיקרית היא חימצונה. חובה להוסיף חומרים אנטי אוקסידנטים.
לפאזה שומנית אין pH. דרגת החומציות של תכשיר קוסמטי נקבעת על פי הפאזה המימית שלו.
יחסי מים / שמן מקובלים בקרם הם: עד 30% לפאזה שבמיעוט ועד 70% לפאזה שברוב.

ישנם שני סוגים של שמנים המיועדים לשימוש לעור:
שמנים מינרלים
מופקים מתזקיקי נפט. נמצאים בעיקר בפאזה השומנית של בסיס התכשירים האמולסיונים. בסיס התכשיר הוא המרכיב את רובו של התכשיר. תפקידו לשמש כמוביל של החומרים הפעילים אל מקום פעולתם על העור. השמנים המינרלים אינם חדירים לעור ומשמשים בתכשירי ניקוי להסרת לכלוך, הפרשות ואיפור הנמס בשמן, ובתכשירי הלחות הם משאירים מעטה שומני על פני העור המונע התנדפות מים, ומשאיר תחושה נעימה במיוחד אצל בעלות עור יבש.
יתרונם הגדול הוא בכך שאינם מתעפשים ולכן תכשירים המבוססים על שמנים מינרלים הם בעלי חיי מדף ארוכים יותר.
• שמן פראפין או פרפין מוצק - תערובת של פחמימנים המתקבלת מזיקוק נפט גולמי, שקוף, חסר ריח וצבע, חדירותו לעור נמוכה.
• שמן וזלין - תערובת של פחמימנים חצי מוצקים המתקבלים בזיקוק נפט גולמי, הוזלין הטבעי בצבע צהוב, אך עובר תהליך של הלבנה ע"י שטיפתו בחומצה. בתכשירים קוסמטיים משתמשים בוזלין לבן, חדירותו לעור נמוכה.
שמנים צמחיים
שמנים אלו יכולים לשמש גם כבסיס לתכשיר וגם כחומרים פעילים.
יתרונם בכך שהם מכילים ויטמינים כמו: ויטמין A, ויטמין E , ויטמין B וויטמין F, ובכך שאת חלקם אפשר למרוח ישירות על העור. הם משמשים בעיקר בתכשירים לעור יבש, תכשירי אנטי-אייג'ינג ותכשירים לגוף.
שמנים צמחיים: שמן שקדים, שמן אגוזים, שמן אבוקדו, שמן נבט חיטה, שמן חוחובה, שמן גזר, שמן שומשום, שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן רוז היפ, שמן מקדמיה, שמן בוראג', שמן קוקוס, ושמן (חמאת) קקאו ועוד.
השמנים הצמחיים משמשים כשמני בסיס לטיפול בשמנים ארומתיים.
שמן שקדים מתוקים
השמן הנפוץ ביותר, חסר טעם וריח, צבעו צהבהב בהיר. שמן קל ועדין ומורכב מחומצות שומן חיוניות. מופק בכבישה קרה מהשקד המתוק ועובר סינון לניקוי השאריות. משמש בקוסמטיקה לשמני מסאז' וריכוך, קרם לחות, הרגעה, הגנת עור הידיים, קרם לילה.
שמן זרעי ענבים
מופק מזרעי ענבים נטול ריח, נספג במהירות בעור, מכיל חומצות שומן חיוניות המחזקות את תאי העור ומגנות עליו. מחזק את התא, שומר על לחות. שמן נעים למגע. משמש בקוסמטיקה לעיסויים, טיפולי פנים ושיער, תוספת לקרמים. יעיל לעור רגיש.
שמן נבט חיטה
מופק מנבט חיטה, מכיל: חומצות שומן חיוניות לגוף, ויטמין E טבעי. משמש בקוסמטיקה להזנת העור ושמירה על לחותו, לחיזוק תאי העור והזנתם. מומלץ לעור יבש ופגום, לסימני מתיחה בעור, לנשים בהריון, יעיל לטיפול בקמטים ולעור סדוק ואדמומי. מונע חמצון וקלקול.
שמן חוחובה
שעווה צמחית נוזלית המופקת מפולי חוחובה. אינו מכיל טריגליצרידים. הינו ווקס נוזלי הנמס בטמפרטורה של c°6 ולא שמן. מזין את העור, מגן מפני התייבשות והתאדות מים.
מקנה לעור גמישות ורכות. הזנה לעור המבוגר. לא מומלץ למרוח אותו ישירות על העור בגלל יכולת האטימה שלו אשר יכולה לגרום לסתימת נקבוביות העור.
שמן שומשום
שמן עשיר בליפידים, גליצרידים פרוטאינים, חומצות שומן חיוניות, לציטין, ויטמינים E ,B.
בעל צמיגות גבוהה, משמש ברפואה ההודית, משפיע על תת המודע. משמש בקוסמטיקה להזנת העור ושמירה על לחות העור, לכאבי שרירים ומפרקים. אפקט מחמם ומפיג מתחים. משמש כמסנן קרינה טבעי – עד שעתיים. מומלץ לעיסוי גוף – איורוודה.
שמן בוראג'
שמן יוקרתי. מכיל כמות גדולה של חומצה גמא לינולנית (22% GLA) + חומצות שומן חיוניות לחיזוק ממברנת התא, להזנה, שמירת לחות ועצירת הזדקנות. יעיל בבליעת קפסולות כמו במריחה על העור.
שמן רימונים
מופק מזרעי הרימון בכבישה קרה. ניתן למריחה ישירה על העור. השמן מכיל ויטמינים ומינראלים. תכונותיו: מעודד חידוש תאי האפידרמיס, מעלה את רמת הלחות של העור, אנטי דלקתי ומנטרל התפתחות חיידקים, אנטי אוקסידנט (נוגד רדיקלים חופשיים), מטשטש ומחליק קימטוטים בעור.
ניתן להוסיף מס' טיפות של שמן רימונים לקרם הלחות כדי להעשיר אותו.

 הטבלה מחלקת את סוגי השמנים השונים, יתרונותיהם, חסרונותיהם ושימושם בתכשירים השונים 

סוג שמנים

מינראלים

צמחיים

מהחי

סיליקונים

אתריים

מקור

נפט

צומח

בעלי חיים

תרכובת אורגנית של צורן

צומח

דוגמאות

וזלין, פרפין

נבט חיטה, חוחובה,

דונג דבורים, לנולין

סיליקון

לבנדר, גרניום, לימון, תפוז, רוזמרין

פעילות על העור

ריכוך, יצירת מעטה שומני, ניקוי, העלאת רמת הלחות

ריכוך, הזנה, העלאת רמת הלחות, עידוד צמיחת תאים, אנטי אוקסידנט,

ריכוך, מעטה שומני לבריחת לחות

דחיית מים ומניעת יובש, מעטה שומני, ריכוך, משפר עמידות בפני פגעי אקלים, סוגר ומאחה קצוות מפוצלים בשיער, מעניק ברק וזוהר,

לשמנים יש פעילויות רבות על העור, לכל שמן תכונה משלו כגון: איחוי, הרגעה, חיטוי, הזנה, הבהרה ועוד

יתרונות

זול, נשאר על העור להרבה זמן, אינו חדיר לעור, אינם מתעפשים ולכן בעלי חיי מדף ארוכים, לעיתים רחוקות מעוררי אלרגיה

מהטבע, השמנים מועשרים בויטמינים, נעימים למריחה, בעלי חדירות גבוהה יותר לעור

מהטבע

נותנים ברק יפה לשיער, תכשירי איפור המכילים סיליקון מחזיקים הרבה זמן על העור ואינם מוסרים ע"י מים והזעה, נותן מגע משי קטיפתי, בעל מרקם קליל ואינו מכביד.

מקור טבעי, בעלי תכונות פעילות רבות, בעלי חדירות גבוהה

חסרונות

מופקים מנפט ויש הטוענים שיכולים לגרום למחלות עור, יכולים לסתום את הנקבוביות ולגרום לאקנה קוסמטיקה

יקרים יותר

פגיעה בבעלי חיים, אינם נעימים למגע

אינו טבעי אלא סינתטי

אינדיקציות רבות: הריון, רגישויות, חולי סרטן, מטופילים ברטין A וחומצות AHA,ועוד שימוש לא נכון יכול להזיק, רובם אסורים לשימוש ישיר על העור

מינונים

30%-70%

עד 100%

כ- 30%

בתכשירי שיער כמות גבוהה, בתכשירי קוסמטיקה כ- 30%

2 טיפות לכל      cc 5

תכשירים

חלב פנים, קרם: לחות, הזנה, עיניים, ידיים, רגליים, גוף

סרום, קרם: לחות, הזנה, גוף, סבונים, שמנים לגוף, לאמבט ולשיער, תכשירי עיסוי

קרם: לחות, הזנה, ידיים ורגליים

קרם ידיים ורגליים, מייק אפ, קונסילר, תכשירים לטיפול בשיער

קרמים טיפולים לעור, לגוף, לרגליים ולידיים, סרומים

סוג עור

רגיל עד יבש מאוד

רגיל עד יבש מאוד

רגיל עד יבש מאוד

כל סוגי העור

כל סוגי העור

חן לבני, מנהלת תחום הקוסמטיקה ב"מכללה לקוסמטיקה רפואית"

הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
  

דואר אלקטרוני

שם

  

 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

 

 
הוצאה לאור, ייזום, הפקות
 
כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי, או אחר | חומר פירסומי המופיע באתר הינו באחריות החברות המפרסמות בלבד.
© כל הזכויות שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ

 הוספה למועדפים   |   חזור למעלה   |   הפוך לעמוד הבית   |   מפת האתר   |    

לייבסיטי - בניית אתרים