רוסית ערבית אנגלית ספרדית צרפתית גרמנית איטלקית
למגזין הדיגיטלי
למגזינים הקודמים
 
 
מבזק  חדשות
 
 
 
דף הבית >> יופי! של קוסמטיקה >> כשהזקנה טופחת על פנינו
 
עם השנים כל הסיבים האלסטיים, בלוטות חלב, בלוטות זיעה - הכל קורס.
אז מחכים לנס, או שמתחילים לעבוד?...
שולי הראל-רודריג
השינויים טופחים על פנינו, בכל שכבות העור ובכל הרקמות שלו, ניתן לסווגם כשינויים מגורמים דרסטיים המתרחשים מגורמים -  פנימיים- תורשתיים- הורמונאליים וחיצוניים. "האשמים הפנימיים", דהיינו: הורמונאליים ותורשתיים, הם המביאים להידרדרות כמותית ואיכותית של מבנה רקמות העור, התמעטות והאטה בקצב התמיינותם של תאים חדשים "צעירים" ובריאים נצפה דיקוק אפידרמלי והאטה בפעילות בנייה והתחדשות של סיבי רקמת החיבור הקולגן.
כל הסיבים האלסטיים, בלוטות חלב, בלוטות זיעה - הכל קורס. כשבלוטת הצמרמורת בגופי עובדת ללא הרף, ומתחדשות בכל פעם שמבטי חולף על השורה הקודמת.
אז מה ניתן לעשות? 
1. במזל להיוולד להורים מהונדסים...
2. לדעת לא להשתמש במראה אף פעם...
3. לנסות ולחיות כמו צמח בר בטבע... 
4. להסתפק במועט ובמה שיש כי 'זה מה יש', ולהינות מכל רגע, כי הכל כמעט הוא בר חלוף.
ולעסקינו:
במשחק "ההחזרה לצעירות" - האם ניתן להפוך את החלום למציאות?
מספרים על המלך דויד אשר שכב בחיקה של בתולה צעירה (וברור שזה לא היה מתאים לזמננו כי הרי הוא היה מואשם בפדופיליה...) בתקווה לקלוט את זרמי החיים הצעירים שבה. האם זה קרה? אני מטילה ספק! אך ידוע בעולם על ניסיונות אקסביציונים ומוזרים למדי של מנהגים למען החזר האון לבעלי ההון, של החזרה להצערה, כמו שתיית ארס נחשים במינונים שאינם הורגים, שתייה של דם ואשכים טחונים של נמרים לעידודם של המזדקנים וחסרי האון - וכך הלאה.
אותי זה מפחיד, מדהים וברברי, ואותך?
אולם, אכן קיימים מספר חומרים פלאיים שהוכחו מעבר ומעל לכל ספק כיעילים.
איזה תכשיר יעבוד ואיזה תכשיר "יעבוד" עלייך?!
אני מתבוננת בנשים מכל העולם, ושואלת את עצמי,  מה ההבדל בין נשים סיניות לאמריקאיות, אירופאיות וישראליות? וזה כמו לשאול את השאלה הנצחית, מה ההבדל בין משב רוח צפונית לשמש דרומית. הרי רובנו סוגדות לאותן התחושות, מחפשות את המראה הכמעט מושלם או האידיאלי, בנתון של זמן ומיקום, כולנו בעצם רוצות להיראות טוב בכל דרך אפשרית.
ואולי נשאף את גלולת נצח היופי? הרצון הנאור הזה הוא הכוח המניע תעשייה עצומה המגלגלת מיליארדי דולרים מידי שנה, לעיתים היא מותירה טעם ושאינו בהכרח טעים.
 
תאי גזע
 
באורח טבעי ונכון טבעו של האדם המודרני לתהות ולנסות מרכיבים המוכחים בפעילותם ויעילים לשינוי ולשיפור במרקם העור.
המרכיבים החשובים לנו ביותר, שהוכחו מעבר לכל ספק כיעילים, הם: תאי גזע,  cell renewal, התקווה המשמעותית ביותר.
1. תאי גזע, נקראים גם תאי אב, ומצויים בגופנו במח העצמות, בתאי השומן, ובזקיקי השערה בריכוזים משתנים בכל חלקי ואיברי הגוף, תכונתם הייחודית היא בניטרליות ובחוסר הזהות היעודית שלהם.
תכונה זו מנוצלת ומיועדת גם בקוסמטיקה טראנס דרמלית.
בחברת SR COSMETICS  תועלו תכונות אלו להקמת מבנה עבודה בשיטה טראנס דרמלית עם אמפולות תרחיף של תאי גזע ממקור צמחי בריכוז משפיע. הפעולה נעשית בהחדרה עם מכשיר חשמלי מדיקלי מכשיר המדיקל מזו ליפט פן.
היעד והמטרה הינם שינוי מרקם העור ופיתרון נכון בבעיות של קמטים עור נפול גוון אפרפר ופתרון לצלקות פוסט אקנה.
יתרון התכשירים עם יכולת משפיעה כל כך הוא היכולת הפלאית של תכונות תאי גזע להתמיין ולהפוך לתאים מסוגים שונים לכן, כשעור הפנים זקוק לשינוי אנו מפעילים איזה שהיא מניפולציה של פציעה מקרונית על הקמט, גורמים לסוג של דלקת מבוקרת ויוצרים תהליך עצמי של תיקון וריפוי נקודתי כמו לאחר סוג של פציעה מכוונת. אותם תאי גזע המוחדרים דרמלית יתרמו לתיקון ושיקום העור.
הקהילה המדעית נעזרת היום בטכנולוגיה זו, ואני אישית תומכת בכל דרך אפשרית נכונה של החדרה נבונה ומתאימה של תרחיף סרום תאי גזע צמחיים בתכשירי קוסמטיקה. קצרה יריעה מלהרחיב על כך ובטוחה אני שאחזור לעניין אתכן בנושא.
 
2. חומצה רטינואית נגזרות של ויטמין A . חומצה זו תורמת להחלקת העור מעדנת קמטים ולעיתים מוחקת חלק מהקמטוטים העובריים. נגזרת חומצת ויטמין A  תורמת מעט להבהרת פיגמנטציה קלה. בתכשירי הקוסמטיקה נמצא נגזרות של אותו ויטמין תחת שמות כגון: רטינול, רטיניל, רטינול פלמיטט ורטינול אצטט. כל אותם מרכיבים מתפרקים במגע עם עור הפנים והופכים לחומצה רטינואית, חומצה זו בלבד משפיעה על עור הפנים, להצערת תאי העור בזמן קצר.
עם חדירתה לעור של חומצת ויטמין A היא נקשרת לקולטנים כמולקולות איתות ונותנת לתאי העור הפיברובלאסטיים תפקיד של שינוי יעודם מתאי עור מתבגרים ועייפים לתאי עור צעירים בריאים ורעננים. נצפית הגברה של ייצור הקולגן והאלסטין בעור, ומולקולות אוגרות לחות כמו הגלוקו אמינו גליקנים וחומצה ההילורונית ייצורם מוגבר ועל ידי כך העור נראה מתוח והקמטים נעלמים.
משך הטיפול בתכשיר צריך להיות אישי ומותאם לסוג העור ולצרכיו של המטופל.
חשוב להקפיד להתייחס למרווח טרפויטי- שזה טווח מינונים אופטימלי על מנת שלא ליצור גירוי ונזק לעור.
יש לזכור כי התוצאות היפות שהשגנו תלויות באופי החומרים הפעילים הנלווים. השקדנות והשמירה הטוטלית מקרינת השמש UVA/UVB . טיפ קטנטן לשימוש נוסף בחומצת ויטמין איי ונגזרותיו: ניתן להוסיף רטינול בכמות קטנה גם לקרם גוף, כדי לתת לו פעילות נוספת. מומלץ לפני שנת הלילה חשובה מאוד.
 
ויטמינים נוגדי חימצון - אנטי אוקסידנטיים
 
ישנם נוגדי חימצון רבים, שנבדקו במחקרים פרמקולוגיים כיעילים במריחה עורית, חלקם בעלי תכונות פעילות נוספות כמו: נוגדי דלקות כמו: הפוליפנוליים  של תה ירוק, ויטמין איי וכו'.
נוגדי דלקות ונוגדי זיהום התורמים ומסייעים בייצור סיבי הקולגן בעור.
ויטמין סי מסייע בתהליכים נוספים ויעיל במריחה עורית.
אבץ, סלאניום, קו אנזים קיו 10 שהוספתם לתכשירים קוסמטיים תמיד ברוכה ומשפיעה.
ידוע, שרדיקלים חופשיים מעורבים בתהליך הזדקנות העור.
ממחקרים פרמקולוגיים נרחבים הגיעו למסקנה חד משמעית כי נושא נזקי החימצון הפך לאחד מהתאוריות היותר נתמכות "כאשמות" במצבי התבלות והזדקנות מואצת. 
לפיכך: הקפידי לקרוא ולהבין את פעילותם של נוגדי החימצון ולדעת כי השפעתם על העור תלויה במידת ריכוזם הנכון בתכשיר במריחה, כתוסף מזון, ובאכילה נבונה ונכונה (גזר,עגבנייה,תרד,תפוח וכו').
הרדיקליים החופשיים הם "מגפת המאה המודרנית" בנוגד החימצון והויטמינים הם: "המולקולות הטובות" שבאופן טכני שומרות עלינו ועל עור פנינו מהתבלות טרם עת.
כלל חשוב בקריאת מרכיבי התכשיר ובמיקומם, באיכותם ובריכוזים הפעילים והיעילים. ויטמין סי משפיע במריחה וחודר לתאי העור בריכוז של 10% ומעלה. נהוג לייעד אותו בתכשיר סרום כשצבעו יהיה תמיד שקוף או לבן. בהוספת ויטמינים החומר עשוי לשנות את צבעו בהתאם למיצוי החומר שנוסף. יעילותו מתפוגגת בחשיפה לעור, שמש, חום, ולפיכך מקובל היום לשלבו בתכשיר שומני יותר על מנת לא לאבד מחומציותו. הויטמין מסיס במים אך בכך גם חסרונו. יעילותו מוגבלת לעד 24 שעות.
יש להקפיד ולהתבונן על שינוי גוון, המעיד על התחמצנות התכשיר ופגיעה ביעילותו.
על תווית התכשיר יש לקרוא: אסקורביל פלמיטט, מגנזיום אסקורבאט, אסקורביל פוספאט, וכל מה שמכיל את השורש אסקורביט חוץ מאסקורביט 10 שזה ויטמין סי טבעי.
 
DMAE  דימטיל - אמינו אתנול
 
החומר הנ"ל שנוי עדיין במחלוקת, והממצאים אודותיו עדיין נבדקים. האפקט המיידי בהוספת החומר בתכשיר הקוסמטי תלוי במידת ריכוזו בתכשיר המוגמר ונמצא  בריכוזים של בין 1%-3% וב-PH  ניאוטרלי. החומר תורם לאפקט המבוקש כל כך לעור הפנים, ובאופן המיידי והמהיר ביותר. אותו אפקט הקרוי: אפקט סינדרלה. "הוקוס פוקוס".
נוכחותו מותחת את העור "מנפחת" את תאי העור הפיברובלאסטיים, וגורמת לטשטוש קמטים למס' שעות, וכולי שמחה וששון.
אבל- במחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת "לאבל" בקנדה, נמצא, כי "התנפחות" התאים, על ידי ה-dmae מזיקה להם: היא מאטה משמעותית את חלוקת התאים והתמיינותם וגורמת לתמותה גבוהה שלהם, כלומר: יכולה להיווצר אפשרות שעם תום אפקט ההוקוס פוקוס "סינדרלה פייס", יהיה מצב העור פחות טוב משהיה לפני השימוש.
מניסיוני עם תכשירים המכילים דימטיל-אמינו אתנול הייתי ממליצה על שימוש בצורה מינורית של 1% לפני אירועים חשובים, ובזמן הפסקת השימוש לחזור ולהשתמש עם נגזרות של חומצת ויטמין איי. וזאת, בכדי שלא לחשוף את עור הפנים לסיכונים ולריאקציות של גירוי העור עם חשיפה לשמש.
בעיקרון: למתן, אך עדיין לא לוותר.התוצאות מיידיות בריכוז הנמוך ובשימוש מוקצב.
 
חומצות הידרוקסיות
 
בתווית נמצא אותו: DIMETHYLAMINOETHANL. חומצות הידרוקסיות= החומצה הרטינואית של שנות ה-2000.
מה לא נכתב נקרא ונלמד על משפחת החומצות ההידרוקסיות. חומצות אלה, כאשר הן מצויות בריכוזים המתאימים ובבסיסים הנכונים, ופועלות בסינרגיה עם מרכיבים נוספים על העור ה"מתבגר" והפגום, הם גורמות לקילוף קל של השכבות העליונות של העור, מעודדות התחדשות תאים, ומתקנות "פגמים" שנוצרו כתוצאה מחשיפה לשמש (כמו איבוד המבנה השכבתי של האפידרמיס) היתרון העצום של קבוצת החומרים הינו בכך שאין להם את תופעות הלוואי של החומצה הרטינואית, הם אינם גורמים לגירוי ואודם, אינם מגבירים את הרגישות לקרני השמש וקרוב לוודאי שאינם מסקנים נשים הרות. חומצות אלו נקשרות לשכבה הקרנית ופועלות משם על ידי העברת "מסרים" לתאים שמתחתיהם. השפעתם יעילה גם בשכבות העמוקות של הדרמיס, טקסטורת העור משתנה ולתכשירים הקוסמטיים ישנה אפשרות לחדור ולהספג בעור.
מחקרים מראים כי חומצות אלפה הידרוקסידים מעודדות ייצור של קולגן ואלסטין, החומצה הבטה הידרוקסית תורמת להמסת תאים לכודים ובריכוזים המותאמים תורמת לקילוף עד לרמות של פילינג יפה ואיכותי.
הריכוז בתכשיר חייב להיות לפחות 8% ומעלה ושל הבטה הידרוקסיד, חומצה סליצילית בריכוז של 1%-2% . אפשרי תחת השגחה ליותר.
 
פפטידים
 
בתווית מופיעה AHA/BHA  - פפטידים בקוסמטיקה/שליחים עם מסרים. הפפטידים הם שרשרת קצרה של חומצות אמינו/אבן הבניין של החלבונים. בתעשיית הקוסמטיקה תפקידם להגיע אל הרקמות המתחלקות בעור, ולהעביר מסרים שונים שנקבעים בהתאם לסוג הפפטיד שפותח במעבדה, בקוסמטיקה ישנו את אפקט החיקוי לפפטידים מסוג המטריקנים, המתפקדים כמולקולות איתות ושמירה לצורך בנייה מואצת בתהליכי שיקום העור הבוגר.
חברות קוסמטיות רבות בהן נתקלתי במהלך 40 שנים של עבודה ומחקר, מתיימרות לפתח שרשרת פפטידים משלהם שיימלאו אחר פקודות שהן עצמן קובעות, ולכן אתן עשויות לגלות שלפפטידים שמות רבים ומגוונים. העיקריים והבולטים ביותר הם: פלמיטואיל פנטה פפטיד- שם מסחר מטרוקסיל. תפקידו לעודד ייצור סיבי קולגן ואלסטין. דומה באפקט שלו לרטינול אך אינו מגרה את העור.
פלמיטואיל אוליגו פפטיד: שם מסחרי דרמקסיל. נועד להחלקת קמטים והגברת ייצור של סיבי הקולגן והאלסטין.
 
אצטיל הקסה פפטיד 3 = ארגירלין. פועל בדומה לבוטוקס ומטרתו לפגוע ביכולת של השריר להתכווץ ובכך מרפה שרירי הבעה לזמן מוגבל- וטוב שכך. מחקרים שנערכו לגבי הארגירלין מצאו כי בריכוז של 10% אכן נצפתה הפחתה בעומק הקמטים בכ- 30% לאחר כחודש ימי מריחה נקודתית. בתווית מרכיבים חפשו את השמות המסחריים לפפטידים אלו תחת: פלמיטואיל פנטה פפטיד/מטרוקסיל. פלמיטואיל אוליגו פפטיד/ דרמקסיל. ואצטיל הקסה פפטיד 3= ארגירלין.
חומר חדש הנבדק כעת נקרא הידרוקסי פרילון, במחקרים עליו מתקבל הרושם שהוא בדרכו לייצור חד משמעותי לבניית הקולגן בעור. 
 
אצות
 
האצות בתכשירי הקוסמטיקה ידועות בסגולות היופי והבריאות בזכות: אושר באנזימים וחלבונים, עושר במרכיבים של מינרלים שונים. אלפי סוגים של עצות מנוצלים לצורכי פיתוח קוסמטי, ולכל זן יש את הייחודיות וסגולות המרפה שלו. המרכיבים היעילים והידועים הם: בטא קרוטן = נוגד חימצון חזק.  אלנטואין שהינו שומר על מאזן הלחות והמים בעור. ישראל נחשבת למעצמה בינלאומית לגידול אצות.
בעולם כבר ברור שהפוטנציאל אדיר, ואנו עדים למחקרים וניסינות למטרות ריפוי שיקום והצערת העור בתחום האסתטיקה הטראנס דרמלית. החומר הנמצא באצה האדומה/ הירוקה נקרא אסטקסנטנין ומספרים על מחקרים כי הוא תורם לעיכוב הזדקנות העור, מפחית קמטים ומעבר לכך.
אך אצה נחשבת מאוד הינה אצת הדונליאלה. אצה שפותחה לפני למעלה מ-40 שנה במכון ויצמן. אצת הדונליאלה מכילה ריכוזים גבוהים ביותר של בטא קרוטן התורמת לשיקום העור. שילובה בריכוז המתאים ובמקום הנכון פועלת ביעילות ותורמת להצערה.
אצות אחרות הידועות הם אצת הספיר ולינה, אצת קומבו, נורי, לומינוריאה, ועוד אלפים אחרים, חלקם נמצאים בתעשיית המזון.
סימונם המסחרי בהתאם לסוג האצה שהתכשיר מכיל.
 
טיפ קטנטן: ניסוי ותהייה
 
גם אם "נבין" את כל אותם מרכיבי "הקסם" המבטיחים שילחמו עבורכן בסימני הגיל, יהיה קשה ומסובך לדעת אם התכשיר אכן עובד, לכן, נסי את הטריק הידוע.
מרחי על מחצית פנייך את התכשיר למשך שבועיים וצלמי את עצמך.
אם התכשיר פעיל - וכפי שהיצרן מבטיח, את תראי שינוי. גם האחרים יבחינו ואולי יחמיאו.
צלמי עצמך בשנית והשווי. לא ראית דבר. ותרי! 
ולסיום, יופי והצערה של העור הינה מצרך מבוקש לאורך ההיסטוריה העכשווית והעתידנית . בסופו של דבר צריך ללכת עם האינטואיציות עם הניסיון ועם השכל הישר.
ניסים- אכן קורים – אך לפעמים.
אבל יידע, אמינות, והוגנות תמיד יזכרו כשילוב מנצח.
 
 
 
הכותבת היא מנכ"לית ומייסדת חברת SR קוסמטיקס,
חוקרת ומפתחת בתחום הקוסמטיקה הטראנס דרמאלית PHD
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל

פרסם כאן מודעת לוח חינם!
הרשם עכשיו לקבלת ניוזלטר של יופי! 
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

 

 
הוצאה לאור, ייזום, הפקות
 
כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי, או אחר | חומר פירסומי המופיע באתר הינו באחריות החברות המפרסמות בלבד.
© כל הזכויות שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ

 הוספה למועדפים   |   חזור למעלה   |   הפוך לעמוד הבית   |   מפת האתר   |    

לייבסיטי - בניית אתרים