רוסית ערבית אנגלית ספרדית צרפתית גרמנית איטלקית
למגזין הדיגיטלי
למגזינים הקודמים
 
 
מבזק חדשות
 
 
 

דף הבית >> יופי! של קוסמטיקה >> להיט חדש: קאמו קאמו
 

יש לו, לקאמו קאמו - פרי ייחודי שמגיע מן האמזונס - סגולות ויתרונות יוצאי דופן,
גם בתעשיית מוצרי הקוסמטיקה

אבישי אשכנזי
פתאום כולם מדברים על צמח ה-CAMU CAMU (קאמו קאמו), שותים קאמו קאמו, טבליות קאמו קאמו כתוספי תזונה ועכשיו גם בקרם וסרום CAMU CAMU מבית פיטר תומס רוט. ממה הוא מורכב ולמה הוא כל כך מצליח?
המקור: יערות האמזונס
מה יש שם באמזונס שמושך את היצרנים עד שם? אמנם סדרת "דם הדרקון" מבית פיטר תומס רוט המבוססת חומר פעיל מעץ CROTON LECHERI הנמצא באמזונס מצליחה בארץ ובעולם בצורה בלתי רגילה, אך מה הופך אותם שם באיזור לכה ייחודיים?
הצמחים באמזונס ייחודיים בכך שהם גדלים על אדמה בתולית, ללא מגע יד אדם, זאת בשונה מצמחי מרפא אחרים הגדלים בשטחי גידול וחממות מבוקרות. מסיבה זו הם עדיפים אף על פני גידולים אורגניים.
הגידול הלא מבוקר, ללא מגע יד אדם מאפשר לסוגים שונים של צמחי מרפא לגדול ב"ערבוביה" טבעית המגבירה ומשביחה את הצמחייה ההדדית ואת פריון האדמה. לעומת זאת, כאשר יבולים של צמחי מרפא מאותו סוג גדלים ביחד הם מרוקנים את האדמה מחומרים מזינים וגורמים לצורך בשימוש בדשנים, התפתחות הצמחייה תהיה פחותה. חשוב לדעת שצמחי המרפא מהאמזונס אינם גימיק שיווקי של חברות הקוסמטיקה אלא מטרת מחקר רציני גם של חברות תרופות למחלות שונות ובראשם חקר הסרטן.
המטרה: מקור טוב יותר לויטמין C
ויטמין C הידוע גם כחומצה אסקורבית הינו אחד המרכיבים החשובים והחזקים ביותר בקוסמטיקה המקצועית לטיפול בבעיות עור כגון, הזדקנות העור, אקנה ופיגמנטציה. ויטמין C הינו אנטי רדיקל איכותי מאוד, הוא אחראי על מספר פעולות ביצירת קולגן ומיצוק העור, הוא מגביר את קצב חלוקת התאים הקרטינוציטים באפידרמיס (שגשוג תאי), הוא מחזק את השכבה הקרנית, מעכב ייצור מלנין בטיפולי פיגמנטציה ועוד.
סוגי ויטמין C לטיפול במכון ובבית
החיסרון המרכזי של ויטמין C הינו בהתחמצנות המהירה שלו. לטיפול במכון, השימוש ב- ASCORBIC ACID מומלץ רק בטיפולי קוסמטיקה וכאשר מבצעים אקטיביזציה של החומר בזמן הטיפול (שילוב של אבקה אסקורבית יחד עם אקטיבטור).
לטיפול הביתי ישנן נגזרות שונות של ויטמין C בעלות יציבות טובה יותר כגון מגנזיום אסקורביל פוספט ( ESTER C ) או אסקורביל פלמיטאט.
מה הופך את פרי ה-CAMU CAMU  למקור מוצלח כל-כך?
הקאמו קאמו (הנקרא גם Myrciaria Dubia) הוא  פרי קטן  ממשפחת המריאסיאריה הגדל בשיח, דמוי עץ, המגיע  לגובה של כ-2-3 מ' והוא בעל עלים בגודל הנע בין 3-20 ס"מ. שיח הקאמו קאמו גדל בעיקר באזורים ביצתיים או מוצפים.
הפרי קטן ואדמוני אך מכיל את הריכוז הטהור והגבוה ביותר של ויטמין C על פני האדמה, בנוסף לוויטמינים אחרים, מינרלים וחומצות אמינו.
ככל שהפרי מבשיל יותר כך רמות הוויטמין C יורדות כך שעל מנת לנצל את יתרונותיו יש להשתמש בו לפני שהגיע לבשלות.
ברפואה האלטרנטיבית משתמשים בו לחיזוק מערכת החיסון, כטיפול לחניכיים, לעיניים, לעור, לדלקות ועד דיכאון וסוכרת.
יתרונות הקאמו קאמו במוצרי הקוסמטיקה
לקאמו קאמו תכולת ויטמין C גבוהה במיוחד (סדר גודל של 2%-3% ממשקל הפרי) כלומר, הוא גבוה פי 30 יותר מאשר בתפוז!
המשקל המולקולרי של הוויטמין C בפרי נמוך יותר מאשר בחומצה אסקורבית או באסטר C (מגנזיום אסקורביל פוספט או אסקורביל פלמיטאט), ועל כן יכולת החדירה שלו לשכבות העור ויעילות פעילותו גבוהה יותר.
מחקר שנעשה במחלקת הרפואה באוניברסיטת  סאגה ביפן הוכיח שקאמו קאמו הינו בעל תכונות נוגדות חימצון ודלקתיות טובות יותר מוויטמין C סינתטי הנמצא בתוספי תזונה.
מחקר ופיתוח במוצרי קוסמטיקה
במהלך השנים נקצרו שיחי הקאמו קאמו ללא השגחה והביקושים לפרי זה ברחבי העולם גרמו לפגיעה קשה בגידול הפרי. כיום הפרי נקטף רק פעם בשנה בחודש יולי, ולכן המחירים עלו והתפשטותו העולמית נעצרה.
על מנת למצות את סגולות הפרי להבהרת העור ולשלבם יחד עם פפטידים למיצוק, לחותנים  וויטמינים A,D,E נדרשו למעבדות פיטר תומס רוט להרכיב למעלה ממאה פורמולות שונות על מנת להשיג את התוצאה הטובה והעמידה ביותר. אז עד שפרי מופלא זה יופיע במכולת השכונתית (וכנראה שלא בקרוב...), כל שנותר לנו הוא ליהנות מסגולותיו במסגרת מוצרי הקוסמטיקה הללו.

אבישי אשכנזי הוא סמנכ"ל פיתוח עסקי, קוסמטיקום
צילום אימג' בנק ישראל


הרשם עכשיו לקבלת ניוזלטר של יופי! 
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

 

 
הוצאה לאור, ייזום, הפקות
 
כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי, או אחר | חומר פירסומי המופיע באתר הינו באחריות החברות המפרסמות בלבד.
© כל הזכויות שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ

 הוספה למועדפים   |   חזור למעלה   |   הפוך לעמוד הבית   |   מפת האתר   |    

לייבסיטי - בניית אתרים