רוסית ערבית אנגלית ספרדית צרפתית גרמנית איטלקית
למגזין הדיגיטלי
למגזינים הקודמים
 
 
מבזק חדשות
 
 
 

דף הבית >> יופי! של קוסמטיקה >> יפה הוא בריא
 

המגמה השולטת במעבדות הפיתוח של היצרנים בתחום הקוסמטיקה הינה לשלב יופי עם בריאות וללכת עד הסוף עם המוטו: 'מראה יפה הוא מראה בריא'

אורלי שגיא
כשהתגלו הוויטמינים, לפני כמאה שנה, הם נחשבו לחומרים מסתוריים, כמעט מיסטיים, שבלעדיהם אין האדם יכול לחיות. קראו להם ויטמינים מן המילה ויטה, שפירושה חיים. כיום, אין שום דבר מסתורי בוויטמינים. הנוסחאות המדויקות של כל החומרים האלה ידועות למדע. אבל דבר אחד לא השתנה: בלי ויטמינים אנחנו לא יכולים לחיות.
 בשנים האחרונות חלה עלייה ברמת המודעות הבריאותית של האוכלוסייה. מספר המעשנים ירד באופן יחסי, השימוש במקדמי הגנה עלה, התזונה פוסעת לכיוון המזון האורגני והטבעי ועתה הגיע תורם של מוצרי הקוסמטיקה והטיפוח המועשרים בוויטמינים - להדגיש את הצד הבריא שבהם. המגמה השולטת במעבדות הפיתוח של היצרנים בתחום הקוסמטיקה הינה לשלב יופי עם בריאות וללכת עד הסוף עם המוטו: 'מראה יפה הוא מראה בריא'. 
הוויטמינים החזקים ביותר שנמצאים עד כה במוצרי הטיפוח הם ויטמין A וויטמין E. מה התועלת שלהם כשמורחים אותם על עור הפנים? כיצד הם עובדים?
ויטמין A
הוא החומר החזק ביותר שנמצא עד כה בשיקום והצערת העור והיחידי שאושר על ידי ה-FDA לחומר לטיפול בקמטים. הוא זוהה כימית כבר בשנת 1931. בתחום הקוסמטיקה כולנו מכירים אותו כרטין  A שהוא למעשה חומצה רטינואית.
גילוי נפלאות החומצה הרטינואית שינה את פני הרפואה הקוסמטית. אם עד כה יכולנו להשתמש רק באמצעי הסוואה כמו מייק-אפ ואיפור, או באמצעים כירורגיים, כיום יש לנו סוכן-שינוי אמיתי שיכול לחולל נפלאות במירקם העור, בסדירות שלו, בברק שלו ואף בקמטוטים קלים.
כיצד הוא פועל?
בתכשירי הקוסמטיקה לא נמצא חומצה רטינואית, אלא צורות אחרות של ויטמין A, כמו רטינול. חומרים אלו מתפרקים בעור, והעור יודע להפוך אותם לחומצה רטינואית אשר משפיעה על תאי העור.
החומצה הרטינואית בשימוש על העור גורמת ליובש, אדמומיות ותחושת קילוף המזכירה פילינג. עור שטופל באמצעות חומצה רטינואית נראה חלק בריא ומוצק יותר בשל השינויים באפידרמיס ובדרמיס הן בצורתו החיצונית ובתפקודו. כמו כן, תהיה הגברה של ייצור הקולגן והאלסטין בעור וחידוש מהיר של תאי העור.
לעור עם בעיות אקנה הויטמין עוזר לפתוח את הנקבוביות ומטשטש צלקות של אקנה.
ויטמין E
ויטמין E נתגלה בשנת 1923, הוא נחשב לנוגד חימצון עיקרי המצוי בעור של בני האדם. רמות נמוכות שלו בעור מקושרות עם הופעת קמטים ומריחתו על העור עוזרת בהפחתת קמטים.
ויטמין E נחשב כאנטי אוקסידנט עיקרי בהגנת העור מרדיקלים חופשיים, כולל נזקי שמש, שומר על בריחת הלחות מהעור לאורך זמן ומסייע בהאטת תהליך הזדקנות העור.
תרומתו של ויטמין E בתחום הקוסמטיקה וטיפוח העור מראה כי העור מפיק יותר תועלת ממריחתו מאשר מלקיחתו כתוסף מזון.


אורלי שגיא היא מדריכה ראשית בחברת הקוסמטיקה 'כריסטינה'
תמונה: באדיבות 'כריסטינה'. צילום: שלומי ארביב



הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
  

דואר אלקטרוני

שם

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

 

 
הוצאה לאור, ייזום, הפקות
 
כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי, או אחר | חומר פירסומי המופיע באתר הינו באחריות החברות המפרסמות בלבד.
© כל הזכויות שמורות לחברת טלר תקשורת בע"מ

 הוספה למועדפים   |   חזור למעלה   |   הפוך לעמוד הבית   |   מפת האתר   |    

לייבסיטי - בניית אתרים